Blog: COVID-19 & Propolis

Factchecking de factchecks over Covid-19 en Propolis

Datum publicatie: 2 mei 2022

Op de website van Gezondheid en Wetenschap werd er op 11 jan 2022 een artikel gepubliceerd met een bijhorende Factcheck met volgende titel: Propolis, echinacea en ginseng beschermen niet tegen covid-19

Volgens de factcheck van dit artikel zouden zij op basis van "degelijk wetenschappelijk onderzoek" (systematische literatuurstudies van interventiestudies) niet kunnen aantonen dat Propolis, echinacea en ginseng zou beschermen tegen covid-19.

Lees meer

Recent onderzoek: Het effect van propolis in de strijd tegen COVID-19

Datum publicatie: 17 december 2020

In het Journal of Biomedicine and Pharmacotherapy, Volume 131, November 2020, zijn resultaten gepubliceerd van een onderzoek naar het potentieel van propolis in de strijd tegen de COVID-19-pandemie. Drie Braziliaanse onderzoeksinstellingen en een afdeling van de universiteit van Miami bundelden de krachten en bouwden een studie uit op basis van beschikbare literatuur uit maar liefst 256 wetenschappelijke bronnen.

Lees meer

COVID-19 en het gebruik van Propolis

Datum laatste update: 29 mei 2020

COVID-19, ook wel coronavirus genoemd, houdt momenteel heel de wereld bezig. Vanuit verschillende hoeken krijgen wij berichten doorgestuurd dat bijenproducten niet zouden werken bij het COVID-19 virus. Onzin, vinden wij.
Op deze pagina vind je een uitleg waarom wij ervan overtuigd zijn dat Propolis en ook apitherapie (de geneeskunde met bijenproducten) wel degelijk werkt.

Lees meer

Interessante supplementen

Datum laatste update: 7 mei 2020

Huisarts dokter Rob Elens raadt op zijn eigen website een aantal Interessante supplementen aan die helpen tegen Covid-19.

Lees meer