• Webshop
  • Winkelwagentje
  • Uw gegevens
  • Controle
  • Verzonden

Product details

Propolis Spray

prijs (incl. BTW):
7.25
volume: 10 ml
Gratis transport bij aankopen vanaf € 50!

Verzadigde oplossing van gezuiverde propolis uit eigen streek, in 65% alcohol.

Deze spray kan zowel inwendig als uitwendig gebruikt worden en kan zowel preventief als in een behandeling toegepast worden.

Bij keelproblemen en voor een beter mondhygiëne, de spray enkele malen in de keel spuiten, naar behoefte meerdere malen per dag.
Bij huidproblemen en lichte huid- en/of schaafwonden, de wonde eerst proper maken en dan op de beschadigde huid spuiten.

De alcohol zorgt voor een directe ontsmetting en de propolis werkt helend en gaat infecties tegen. De harsen in de propolis creëren ook een dun watervast laagje op de beschadigde huid dat fungeert als een soort pleister en beschermt zo de huid ook tegen het indringen van micro-organismen.

Niet op bloedende of open wonden gebruiken
Vlekken zo snel mogelijk verwijderen met alcohol.


Terug naar overzicht

Oorsprong van onze producten

Wij gebruiken hoofdzakelijk lokale propolis, geoogst uit onze eigen kasten of aangekocht van andere imkers uit de regio.
Daarnaast gebruiken wij ook een klein gedeelte propolis uit Canada, regio New Brunswick.
Aangezien onze ouders gedurende een hele periode in Canada hebben gewoond hebben wij nog steeds goede contacten met imkers daar ter plaatse.
We zouden zelfs durven zeggen dat Canadeese propolis vaak van iets beter kwaliteit is omdat deze regio minder dicht bevolkt is, meer ongerepte natuur heeft en bijgevolg minder contaminatie bevat dan onze Europese propolis. Daarenbij groeien in oostelijk Canada zowat de zelfde boomsoorten als hier in Europa, zoals eiken, populieren en berken en maken de imkers ginds ook gebruik van dezelfde bijenrassen als hier. Dat maakt dat Canadeese propolis qua samenstelling nagenoeg identiek is als Europese.

Al onze propolis producten worden vervaardigd op ambachtelijke wijze met zeer veel zorg en ook op een zo hoogmogelijke kwaliteit. Bij het maken van onze tincturen werken we ook steeds naar een maximale concentratie. Door ons speciaal ambachtelijk productieproces is de oplossing van propolis in alcohol ook steeds verzadigd, dat betekent dat het maximale dat acohol kan opnemen ook steeds bereikt wordt.

Onze propolis producten zijn te verkrijgen in zowat alle natuurwinkels in België en natuurlijk hier via onze online Webshop.