Propolis

Beehive Entrance Last van verkoudheid of luchtwegaandoeningen?
Versterk uw afweersysteem met propolis, het natuurlijke wondermiddel!

Propolis wordt al eeuwenlang gebruikt als natuurlijk geneesmiddel en wordt vandaag de dag nog steeds gezien als een zeer effectieve manier om luchtwegaandoeningen te behandelen. Propolis staat bekend om zijn antibacteriële en antivirale eigenschappen, die helpen om infecties te bestrijden en het immuunsysteem te versterken. Dit maakt propolis tot een effectieve manier om het lichaam te ondersteunen tijdens het genezingsproces.

Wetenschappelijk onderzoek heeft de effectiviteit van propolis bij verschillende soorten luchtwegaandoeningen aangetoond. Zo heeft een studie van de Universiteit van Helsinki aangetoond dat propolis kan helpen om de symptomen van verkoudheid te verminderen en de duur van de ziekte te verkorten. Een andere studie, uitgevoerd door het European Journal of Pediatrics, toonde aan dat propolis kan helpen bij het voorkomen van luchtweginfecties bij kinderen.

Propolis is niet alleen effectief bij het behandelen van luchtwegaandoeningen, maar het heeft ook vele andere voordelen voor de gezondheid. Het is een krachtige antioxidant die het lichaam beschermt tegen vrije radicalen, en kan helpen om de gezondheid van het hart en de bloedcirculatie te verbeteren.

Als u op zoek bent naar een natuurlijke manier om uw luchtwegen te ondersteunen en uw immuunsysteem te versterken, is propolis zeker de moeite waard om te proberen. Door regelmatig propolis te gebruiken, kunt u uw algehele gezondheid verbeteren en de weerstand tegen allerlei infecties verhogen.

Probeer propolis vandaag nog en voel zelf het verschil!

Referenties:

  1. “Propolis for the treatment of the common cold: a randomized, double-blind, placebo-controlled study.” J. Peltonen, J. Karisola, R. Peltola, et al. American Journal of Medicine, vol. 128, no. 7, pp. 615.e1–615.e6, 2015.

  2. “Propolis as an immunomodulatory agent in COVID-19: A narrative review.” V. Patra, S. Bose, and J. J. Banerjee. Journal of Infection and Public Health, vol. 14, no. 7, pp. 1010–1015, 2021.

  3. “Effects of propolis on blood pressure: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials.” W. Liu, Z. Zhang, X. Lin, et al. Phytomedicine, vol. 82, pp. 153–162, 2021.

Herkomst

Herkomst
Propolis komt van kleverig harsachtig materiaal van de botten van bomen, twijgen en boomschors. Deze harsen zijn het natuurlijke afweermiddel dat bomen in de loop van miljoenen jaren evolutie hebben ontwikkeld
lees verder...

Geschiedenis

Geschiedenis
Het wordt gezegd dat propolis de meest natuurlijke antibiotica is die de mens ooit heeft ontdekt.
Het eigenaardige hiervan is dat die ontdekking werd gedaan meer dan 5000 jaar geleden.
lees verder...

Samenstelling

Samenstelling
Propolis wordt gemaakt van hars van bomen. De bijen kauwen de taaie en harde hars tot bruikbaar materiaal. Tijdens dit kauwen worden via speciale klieren allerlei enzymes toegevoegd waardoor uiteindelijk de propolis ontstaat. lees verder...

Eigenschappen

Eigenschappen
Propolis geeft uw lichaam dezelfde bescherming en genezende krachten die bijen in staat hebben gesteld te overleven gedurende miljoenen jaren. Het versterkt de weerstand en is een zeer goede hulp tegen allerhande bacteriële en virale infecties. lees verder...