propolis 

Werking van propolisPropolis geeft uw lichaam dezelfde bescherming en genezende krachten die bijen in staat hebben gesteld te overleven gedurende milioenen jaren.
Het is een zeer goede hulp tegen allerhande bacteriŽle infecties.

Reeds duizende jaren halen mensen hun voordeel uit propolis en we beginnen nog maar pas terug te beseffen welke de enorme voordelen het product heeft. De hoge voedigswaarde en ontsmettende eigenschappen van propolis helpt bij de opbouw van weerstand tegen ziekten.
Het is reeds lang geweten dat propolis een natuurlijk anti-bacterieel effect heeft, er wordt dan ook verwezen naar propolis als de natuurlijke peneciline.

Propolis heeft geen nevenwerkingen. Het verhooogt het lichamelijk weerstands-vermogen terwijl het aanvallers bekampt. Dit is iets wat voorgeschreven medicijnen niet doen.

De volgende werkingen kunnen aan propolis worden toegeschreven:
- anti-bacteriŽle werking, doordat het bacteriŽn doodt dan wel in hun groei afremt.
- anti-virale werking door groeiremming virussen
- remt groei van schimmels
- versterkt de werking van antibiotica
- remt ontstekingsreacties
- werkt anti-reumatisch
- remt slagaderverkalking en trombose
- stimuleert bloeddoorstroming
- werkt tegen pijn en jeuk
- is anti-allergisch
- stimuleert de afweer van het lichaam tegen infecties
- heeft mogelijk een gunstig effect tegen kanker
- herstelt vitaliteit bij algehele malaise
- krampstillende werking op de darmspieren
- stimuleert de galafvloed
- versterkt de werking van vitamine C
- gaat bederf van voedingsmiddelen tegen

Naast haar antibacteriŽle en antivirale eigenschappen, heeft propolis ook antifungale eigenschappen.
propolis helpt remmen infecties zoals Trichophyton rubrum (vaak in de meeste huidziekte), Staphylococcus (of stafylokok infecties, 20 stammen), Steptococcus (of STREP keel infecties, 10 stammen), E. Coli (10 stammen), en Candida albicans, (parasitaire schimmel yeastlike dat bewoont de darmen, genitale tractus, de mond, de slokdarm, & keel).
propolis is een hoog gehalte aan flavonoÔden, (flavonoÔden zijn een super klasse van anti-oxidant), die op zichzelf wellicht goed zijn voor veel van de voordelen van propolis. (Een van de redenen waarom de Egyptenaren gebruikten het in hun balseming proces)
Het bevat 21 verschillende flavonoÔden en antioxidanten te helpen de vrije radicalen. Vrije radicalen worden veroorzaakt door afval van onze lichaamscellen die verhoging met stress en infecties alsook via milieucontaminanten en toxines. Ze veroorzaken celbeschadiging of celdood als ze niet geneutraliseerd. De antioxidanten in propolis helpen neutraliseren de vrije radicalen en voorkomen celbeschadiging. Bee propolis wordt geloofd te stimuleren fagocytose, met de middelen die witte bloedcellen vernietigen bacteriŽn.

propolis werkt tegen bacteriŽn op verschillende manieren. Een studie is gerapporteerd dat het voorkomen van bacteriŽle celdeling en ook afgebroken bacteriŽle muren en cytoplasma, (materiaal in de cel membraan met de nodige onderdelen van het leven), dat is hoe sommige recept antibiotica werk.
Cel deteriation is ook een van de symtoms van veroudering en daarvoor, propolis kan gebruikt worden voor het vertragen van deze cel deteriation proces en voeg een paar jaar aan je leven.

FlavonoÔden stimuleren haar groei en verbetering van de circulatie van het bloed. Ook het stimuleren van afschaffing van de urine, gal secretie en endocriene secretie. Het is een bekend feit dat endocriene secretie, uit plaatsen zoals de zwezerik, de schildklier, de alvleesklier en de bijnieren heeft een gunstig effect op het organisme in het algemeen. FlavonoÔden zijn niet alleen antibacteriŽle stoffen, zijn zij ook actief voor de behandeling van maagzweren, reuma, griep en koud syndromen, geÔrriteerde maag en bepaalde ademhalingsproblemen.

Dezelfde producten zijn ook gunstig voor sommige chronische aandoeningen, zoals stress en gemeenschappelijke problemen. Dit geeft een extra dimensie aan de prestaties van het product. Propolis, door de natuur, geeft ons een zeer krachtige en veelzijdige aanvulling op onze voeding.