propolis 

Remedies


Productie en gebruik
Propolis is al een heel oud middel dat de laatste tijd meer en meer aandacht krijgt.
Het werd reeds intensief gebruikt in de vroegere oostblok landen.
Propolis is momenteel ook al goed gekend in Nederland, Frankrijk, Duitsland en BelgiŽ.
Overzee op het Amerikaanse Continent is het minder bekend.

De volgende lijst met aandoeningen die behandelt werden met propolis toonden tevreden verbeteringen over heel de wereld:

- Acne
- Asma
- Arthritis
- Brandwonden
- Puisten
- Tandvleesbloeding
- doorligwonden
- Tongbranden
- Eeldvoeten
- Kanker
- Aften
- verkoudheid
- Eksterogen
- snijwonden en schrammen
- Luieruitslag
- Diaree
- Exema
- Griep
- Vrouwenziekten
- Maagontsteking
- Jicht
- Hooikoorts
- Haaruitval
- HIV
- Insecten beten
- Neusbijholteontsteking
- Tandvleesontsteking
- Oorontsteking
- Prostaatontsteking
- Schimmels
- Ziekte van Parkinson
- Psoriasis
- keelontsteking
- gezwollen amandelen
- Maagzweer
- Tandpijn
- Tennis elleboog
- Wratten
...
Klik hier om uit te vinden welk product voor u meest geschikt is om de aandoening te behandelen.

Cardiovasculaire effecten
Een geconcentreerd extract van propolis is gebleken een kalmerend effect te hebben op de bloeddruk, en handhaven serum glucose (Kedzia et al., 1988). Dihydroflavonoids, zoals ze in propolis voorkomen, hebben gebleken dat de capillairen (Roger, 1988), en produceren antihyperlipidemic activiteit (Choi, 1991).
Hierbij vermindert het risico van hart-aanvallen en andere verwante Cardiovasculaire aandoeningen.
propolis heeft ook aangetoond dat de bescherming van de lever tegen alcohol (ethanol) en tetrachloorkoolstof bij ratten (Coprean, et al., 1986).

Antikanker Effecten
Ethanol extracten van propolis zijn gevonden om de menselijke lever enuterine carcinoom cellen in vitro en remmen hun groei (Matsuno, 1992). Stoffen geÔsoleerd in propolis die deze cytotoxische werking Quercetin, caffeic zuur, en clerodane diterpendoid. Clerodane diterpendoid toont een selectieve toxiciteit voor tumorcellen.

Propolis bleek te beschikken over een cytotoxische en cytostatische effect in vitro tegen hamster ovarium kanker cellen en sarcoom-type tumoren bij muizen (Ross, 1990). De stof is ook weergegeven cytotoxiciteit op culturen van menselijke en dierlijke tumorcellen, inclusief borst carcinoom, melanoom, colon-, nier-en carcinoom cellijnen. (GrŁnberger et al., 1988). Het bestanddeel dat deze effecten werd geÔdentificeerd als caffeic zuur phenethy ester.

Een stof genaamd Artepillin C is geÔsoleerd uit propolis, en heeft aangetoond te beschikken over een cytotoxisch effect op de menselijke maag-carcinoom cellen, menselijke longkanker cellen en muis colon carcinoom cellen in vitro (Kimoto, et al., 1995).

Gebruik door personen met ARC
propolis is gebleken dat het HIV-1 replicatie onderdrukt en in vitro immuunresponsen moduleert.
En volgens de auteurs, "kan een niet-giftig natuurlijk product met zowel de anti-HIV-1, en immunoregulatory effecten" (Harish, et al., 1997).

Deze schrijver hoort veel verslagen van de voorgestelde behandelingen voor HIV-gerelateerde aandoeningen, en meestal wacht op meer bewijzen dan maar twee zaken voor het schrijven van een verslag. Hier leek het wenselijk om verder te gaan, omdat:

"Ik persoonlijk ken zowel de personen met ARC gerapporteerd onder die gebruikt propolis. Evenmin heeft enige commerciŽle of andere bijbedoeling om deze of een andere behandeling. Ze sprak alleen maar omdat ze denken dat hun ervaring kan worden waardevol voor anderen." (John S. James)
"Medisch onderzoek in Oost-Europa en AziŽ, maar ook een volk geneeskunde in vele delen van de wereld, ondersteunen het gebruik van propolis voor schimmels en andere infect"Het is redelijk om te vermoeden dat propolis kunnen bevatten een of meer natuurlijke antibiotica, omdat het niet is vernietigd door schimmels of andere micro-organismen in de korf. Veel planten produceren anti microbiŽle stoffen voor de bescherming, en veel antibiotica gebruikt in de westerse geneeskunde afkomstig zijn van deze bronnen , zoals penicilline uit schimmelresistent. "

"Propolis is direct beschikbaar, goedkoop, relatief veilig, snel en gemakkelijk getest om te zien of het werkt voor iemand. De schade die zou worden veroorzaakt door verhoging van een vals alarm, indien blijkt dat propolis geen werk is veel minder dan de kosten van die verkeerde de andere kant op. "

"De resultaten gemeld werden beslissende genoeg lijkt het onwaarschijnlijk dat ze op toeval.

Jim
Jim eerst propolis aan mijn aandacht. Hij was de behandeling van spruw voor een maand met Mycelex. Dit geneesmiddel werkte op het eerste, maar de lijster werd agressiever Mycelex zelfs tot vijf keer per dag niet meer te stoppen is. En zelfs wanneer de behandeling was, is de spruw zou komen terug de volgende dag al was gestopt.

Jim gebruikt propolis slechts drie keer, en op een dag de spruw was weg. Toen hij stopte met de behandeling om te zien hoe lang het zou voor de spruw om terug te keren. Het is niet terugkomen in de week en een half die is verstreken tot het moment van dit schrijven.

Een complicatie in deze zaak is echter dat Jim begon met behulp van AZT een week voordat u de propolis.Het is mogelijk dat AZT en niet propolis was verantwoordelijk voor het resultaat. Deze mogelijkheid lijkt echter onwaarschijnlijk, zoals AZT meestal duurt langer dan een week om te laten zien een voordeel. Hier is de verbetering gebeurd zeer snel en sterk, precies samenvalt met het gebruik van propolis. Jim is ervan overtuigd dat de AZT had niets te doen.

Jim gebruikt ruwe propolis, slechts een klein bedrag en alleen wanneer dat nodig is. Tweemaal per dag gebruikte hij een kubus ongeveer een kwart inch aan elke kant, en gekauwd zij gedurende een half uur. Zoals hierboven is vermeld, slechts drie toepassingen nodig waren. De kostenratio was minimaal, een paar dollar voor een kleine fles die laatste weken of maanden.

Bob
Bob heeft reden om aan te nemen dat hij behaard leukoplakia vier jaar geleden, maar de ziekte niet had herkend op dat moment, en de plek op zijn tong werd gediagnosticeerd als spruw. Maar zij niet reageren op Nystatin of spruw andere geneesmiddelen, zelfs voor enkele maanden, dus Bob geraadpleegd een voedingsdeskundige, Denise Buzbuzian van Au Naturel gezondheids-producten winkel in San Francisco, die suggereerde proberen propolis. Hij gebruikte het voor drie dagen in de ruwe vorm, en het probleem verdwenen en niet terugkeren voor bijna vier jaar.

Dan een paar maanden geleden, Bob had een ernstig geval van eikengif die werd behandeld met prednison, een drug die kan onderdrukken de immuunrespons. De plek op de tong weer op dezelfde plaats. Deze keer was het biopsied en gediagnosticeerd als harige leukoplakia en spruw. De biopsie verwijderd de gehele ter plaatse, maar twee weken later teruggekeerd, en Bob gebruikt propolis weer. Na drie dagen ter plaatse was gegaan, dus Bob stopte de propolis. De harige leukoplakia is niet teruggekeerd in de drie maanden geleden, zelfs zonder verdere behandeling propolis.

Bob's arts verklaarde dat het zeer belangrijk dat de leukoplakia was gegaan, want toen hij aanwezig was Epstein-Barr-virus was actief. Wetenschappers geloven nu dat virussen zoals het Epstein-Barr en herpes stimuleren de groei van het aids-virus door een verhoging van de activering van het immuunsysteem. Zij kunnen worden belangrijke co-factoren in de ontwikkeling van aids. Als propolis, stopt de harige leukoplakia, kan het voorkomen dat deze activering en helpen voorkomen dat de progressie naar aids.

Bob's T-helper cellen ging van 490 vier jaar geleden tot 860 onlangs. Gedurende deze tijd gebruikte hij tien tot 15 gram vitamine C oraal per dag, en ook selenium, acidophilus, zink, L-lysine, vitamine E, en multi-vitamines, in aanvulling op het gebruik van propolis alleen als dat nodig is. Hij benadrukte dat mensen met een harige leukoplakia moet niet wanhopen, want er zijn dingen die ze kunnen doen om te voorkomen dat de ontwikkeling van aids --waaronder ten minste een experimentele medische behandeling voor de leukoplakia.

Bob spoort mensen aan het netwerk terug aan de gemeenschap met enige informatie over geslaagde of mislukte behandelingen. Als iets wel of niet werkt voor je, laat anderen weten.

Incidentally, Bob told Jim about propolis. Bob does not know anyone else who is using it at this time for any AIDS-gerelateerde aandoening.

Klinische gevolgen voor de mens

Een totaal van 260 stalen werknemers lijden aan bronchitis werden behandeld gedurende 24 dagen door middel van verschillende methoden, waaronder de lokale en systemische regulatie van het immuunsysteem en lokale behandeling met een ethanolextract van propolis (EEP) in een fysiologische zoutoplossing. Beste resultaten werden verkregen met inhalatie van het extract, samen met propolis tabletten (Scheller et al., 1989a). propolis heeft ook positieve effecten op andere otorhinolaryngologic ziekten, zoals faryngitis (Doroshenko, 1975), chronische bronchitis (Scheller, et al., 1989a), rhinopharyngolaryngitis (Isakbaev,1986), pharyngolaryngitis (Lin, et al., 1993), catarre (Zommer-Urbanska et al., 1987), en rhinitis (Nunex, et al., 1988).

Zestig studenten waren verdeeld in groepen voor het testen van het effect van propolis op de ontwikkeling van plaque en tandvleesontsteking. De resultaten suggereren dat een propolis voorbereiding kan een nuttig dochteronderneming behandeling in mondhygiŽne (Neumann, et al.,1986).

Een sterke immuundeficiŽntie werd gevonden in 2 patiŽnten met alveolitis fibroticans. Behandeling met een combinatie van de propolis, Esberitox N en calcium-magnesium resulteerde in goede verbeteringen in de toestand van het immuunsysteem en de klinische toestand van patiŽnten (Scheller et al., 1989 b).

Klinische toepassingen van propolis (1-10%) in ether of alcohol waren doeltreffend tegen 10 oppervlakkige schimmels en 9 diepe groeiende paddestoelen. Op de mondelinge behandeling van 160 patiŽnten met psoriasis 0,3 g propolis 3 maal daags gedurende 3 maanden, ongeveer een derde zijn genezen of sterk verbeterd (Fang Chu, 1978).

PatiŽnten (110) besmet met ringworm werden behandeld met 50% propolis als een zalf. In 97 patiŽnten bleek te produceren uitstekende resultaten (Bolshakova, 1975).

Vierenzestig patiŽnten met scheenbeen huid ulcera, leeftijd 23 tot 98 jaar, werden behandeld met propolis tinctuur in een zalf.De zalf werd toegepast op de dagelijkse ulcerated gebied, die ook werd behandeld in de periferie met antibiotica zalven. De behandeling duurde 4-12 weken. Aan het einde van de behandeling, 19 van de 64 behandelde patiŽnten vertoonde geen klinische symptomen van de aandoening, 19 een betere conditie (Korsun, 1983).

PatiŽnten (229) met brandwonden, schone wonden, geÔnfecteerde wonden of abcessen / ulcera werden behandeld met een crŤme met propolis op twee concentraties (2% en 8%). De hogere concentratie veroorzaakt plaatselijke intolerantie in 18% van de patiŽnten op dag 9, terwijl de lagere concentratie veroorzaakt symptomen in slechts 1,8% van de patiŽnten na dag 16. Brandwonden en wonden behandeld met de lage concentratie room genezen in 11 dagen gemiddeld septische wonden in 17,5 dagen, 67% van de ulcera in 36 dagen (Morales en Garbarino, 1996).

PatiŽnten (126) lijden externe otitis, chronische otitis mesotypanic en trommelvlies perforatie werden behandeling met propolis oplossingen (5-10%). Een positief therapeutisch resultaat werd gemeld in de meeste gevallen (Matel, et al., 1973). propolis is ook gebleken positieve resultaten in de behandeling van acute ontstekingen van het oor (Palos, et al., 1989).

PatiŽnten (90) met gevallen van vagina en baarmoeder baarmoederhals ontsteking veroorzaakt door S. pyogenes werden behandeld met 3% propolis ethanolextract. Meer dan 50% van de gevallen reageerden goed op deze behandeling (Zawadzki en Scheller, 1973).

PatiŽnten (138) lijden Giardiasis werden behandeld met propolis extracten (10-20%). Bij kinderen, 52% bleek een remedie tegen de laagste dosis. Bij volwassenen is de remedie was dezelfde als die voor tinidazole, een antiprotozoan drugs, op het 20%-extract, en 60% VRS. 40% voor tindazole in een hogere concentratie (30% propolis extract) (Mirayes, et al., 1988).

De uiteenlopende gebruik van propolis in klinische studies blijkt dat de therapeutische werkzaamheid ligt vooral bij ziekten veroorzaakt door microbiŽle verontreinigingen (Marcucci, 1995).

Over de hele wereld, artsen zijn verbaasd door de kracht van Propolis.
We zijn pas aan het begin van het verhaal, omdat de genezende mogelijkheden van propolis lijken onbeperkt.
propolis ook helpt bij de behandeling van kanker, aids en zelfs de ziekte van Parkinson, volgens uitgebreide Europese studies.
propolis is opgemerkt al een tijdje als een van de meest effectieve oplossingen voor het Herpes virus, met name de Simplex-type en een combinatie van lokaal toegepast crŤme met propolis met interne behandeling van propolis extract resulteert in snelle hulp voor de patiŽnt.

De beschermende eigenschappen van propolis is wat de mens heeft zo nuttig gevonden door de eeuwen heen.
De wetenschap heeft bewezen wat de oude Grieken geleerd jaar geleden, propolis biedt een van naturen meest krachtige en veelzijdige voedingssupplementen.
Geef uw gezinsleden met dezelfde bescherming van propolis dat heeft toegestaan bijen te overleven van miljoenen jaren en bestel uw propolis nu.