Interessante supplementen

Datum laatste update: 7 mei 2020

Op de eigen website zelfzorgcovid19.nl, van huisarts dokter Rob Elens, worden supplementen aangehaald die een gunstig effect hebben op het afweersysteem tegen het COVID-19 virus, namelijk Zink, Quercetine, vitamine C, vitamine D en Selenium.
En wat dit zo interessant maakt is dat net al deze elementen ook allemaal terug te vinden zijn in propolis.


In de behandeling van COVID-19 gaat er momenteel nog altijd heel wat aandacht naar een oud malaria-middel, namelijk de combinatie van hydroxychloroquine, het antibioticum Azitromycine en Zink.
Maar omdat het WHO, onder invloed van de famaceutische industrie, massaal inzet op vaccinatie wordt het gebruik van hydroxychloroquine steeds meer onderdrukt in het voordeel van een vaccin.
Omdat hydroxychloroquine al zo lang in gebruik is zijn de pattenten reeds verlopen en kost dit medicijn vandaag nog amper € 0,5 / dag. Met deze lage prijs en de wens om gans de wereldbevolking te vaccineren is het niet ver zoeken naar de motivatie om alternatieve oplossingen te dwasbomen. Men gaat hier zelfs zo ver in dat men in heel wat landen, zoals Nederland, dokters verbiedt om HCQ voor te schrijven tegen Corona.

Maar er zijn nog alternatieven. In plaats van hydroxychloroquine kan ook Quercetine gebruikt worden.
Om heel simpel uit te leggen hoe deze elementen werken: Zink stopt de reproductie van het virus en Quercetine zorgt ervoor dat deze stof in de cellen geraakt. En eigenlijk is dat hetzelfde wat de combinatie van hydroxychloroquine en zink ook doet.

Quercetine is een flavonoide en in propolis zitten een hele hoop van deze flavonoiden. Deze flavonoiden zijn zeer sterke antioxidanten en voornamelijk verantwoordelijk voor de helende kracht van propolis.

Voor meer info over de samenstelling van propolis kan je naar onze pagina Samenstelling gaan.
Of je kan meer wetenschappelijke info vinden over deze samenstelling op deze pagina: Composition and functional properties of propolis (bee glue): A review