Covid-19 & Propolis

Datum laatste update: 7 december 2020

De Covid-19 pandemie is nog steeds een zeer omstreden en gevoelig onderwerp.
Er is ook nog steeds heel wat controverse rond de mogelijke oplossingen om deze ziekte te bestrijden.

Vaccins

De algemene tendens die de beleidsmakers en de mainstream media aanvoeren is dat de enige oplossing om deze ziekte de kop in te drukken een algemene vaccinatie is van de ganse bevolking. Een zeer twijfelachtige trend waarbij men heel wat vragen kan stellen aangaande de veiligheid en efficiëntie van deze vaccins.
Normaal neemt de ontwikkeling en het testen op veiligheid van vaccins een 5 tot 10 jaar in beslag. Nu slaagt de farmaceutische industrie er ineens in om in een recordtempo een vaccin in elkaar te steken, zonder enige veiligheidscontrole op lange termijn. Daarenboven zijn deze vaccinmakers er via allerhande deals in geslaagd om ook nog eens onder alle aansprakelijkheid uit te geraken als dit vaccin lichamelijke schade of zelfs de dood zou kunnen veroorzaken.
De financiële belangen rond deze vaccins zijn ook enorm. Een zeer bedenkelijke zaak als het gaat over de gezondheid van de ganse bevolking. De vraag wat het belangrijkste is, de gezondheid van de mensen of de winst voor de aandeelhouders, mag dan ook gerust gesteld worden.

Censuur

Verder is er ook een trend om alle andere en ook alternatieve oplossingen van de hand te wijzen, zoals we gezien hebben met de hetse rond het nu gekend hydroxychloroquine. Ook zien we de enorme censuur op alles dat niet in de visie past van de beleidsmakers en de farmaceutische wereld in relatie tot deze corona-crisis. Zowel wetenschappers en medische experts die het niet eens zijn met algemene visie als gewone mensen die hun eigen mening hebben over het beleid en de maatregelen worden de mond gesnoerd en weg gezet als complotdenkers. Van vrijheid is amper nog sprake.

Een sterk afweersysteem

Ook wordt er in de media en vanuit het beleid amper tot geen aandacht gegeven aan het belang van een sterk afweersysteem om jezelf zo beter te beschermen tegen dit virus. Het is nochthans algemeen gekend en ook wetenschappelijk al lang aangetoond dat een sterk imuunsysteem je in staat stelt om eender welke ziekte veel beter af te weren en er zo voor te zorgen dat je minder snel ziek wordt en de kans op overlijden ook een heel stuk lager ligt.
Het kleinste kind weet dat.
Waarom wordt hier dan zo weinig aandacht aan besteedt in de media?

Natuurlijke middelen

Er zijn nochthans heel wat natuurlijke middelen beschikbaar die jouw imuunsysteem kunnen versterken en je zo beter weerbaar kunnen maken tegen tegen deze ziekte.
Eén van deze natuurlijke middelen is propolis.

Iedereen weet dat de producten uit de bijenkast gezond zijn. De helende werking van honing is bijvoorbeeld algemeen gekend. Maar naast honing zijn er nog bijenproducten die zelfs nog beter zijn en een nog grotere helende kracht hebben, zoals propolis.
Propolis wordt al duizende jaren door de mens ingezet in de bestrijding van allelei aandoeningen en ziektes. De geschiedenis van het gebruik van propolis als medicijn gaat terug tot aan het begin van onze geschreven geschiedenis.
Enkele van de eigenschappen van propolis zijn bijvoorbeeld dat het je afweersysteen versterkt, ontstekingsreacties tegen gaat en anti-bacteriëele en zelfs anti-virale eigenschappen heeft. Dat wil dus zeggen dat bepaalde stoffen in propolis virussen doodt. En intussen is dus ook al gebleken dat propolis ook het huidige Corona-virus doodt.

De wetenschap

Aan het begin van deze corona-crisis in maart 2020 hadden wij ook al de claim gemaakt dat propolis zou kunnen helpen tegen dit virus maar dat werd toen met ongelooflijk veel sceptisme en kritiek ontvangen. Er was toen nog niet veel wetenschappelijk materiaal beschikbaar om die claim te ondersteunen.
De wetenschap heeft echter niet stil gezeten. Door deze crisis is de interesse van de wetenschappelijke wereld in dit verbazingwekkende bijen-product enorm toegenomen en in de afgelopen maanden zijn er wereldwijd dan ook talrijke studies gedaan naar propolis in relatie tot Covid-19.

Op deze pagina's geven we een overzicht van enkele van deze studies die duidelijk aantonen dat propolis heel veel potentieel heeft in de bestrijding van Covid-19. Deze studies behandelen specifiek propolis maar vaak ook bepaalde stoffen die in propolis aanwezig zijn, zoals bijvoorbeeld de flavonoiden Quercetine, Chrysine, Rutine, Pinobankasine en Luteoline.

Verder doen wij in samenwerking met het onderzoeksinstituut Hebron ook een onderzoek naar het gebruik van propolis voor patiënten met griepachtige klachten.
Indien je wil meewerken aan dit onderzoek kan je naar deze pagina gaan.
Klik hier om mee te doen aan het onderzoek